Blog

Patiser

Descrierea ocupatiei :

Patiserul se ocupa in principal cu prepararea semipreparatelor de patiserie, prepararea produselor de patiserie, realizarea decoratiunilor pentru produsele de patiserie, ambalarea si pregatirea pentru comercializare a produselor, exploatarea echipamentelor pentru copt si racit, exploatarea echipamentelor pentru pregatirea semifabricatelor de patiserie, precum si cu asigurarea aprovizionarii cu materii prime si produse alimentare, manipularea, conservarea si depozitarea materialelor si produselor alimentare.

Pregatirea generala minima la inscrierea la curs :

Participantii trebuie sa fie absolventi ai scolii generale obligatorii ( conform Legii Invatamantului nr. 268/2003 ) minim 10 clase.

Durata cursului: 10 saptamani.

 

Taxa cursului: Informatii suplimentare la telefon 0237/235897 (Focsani) si 0722666323 (Bucuresti)

Acte necesare inscrierii la curs:

– copie act de studiu

– copie certificat de nastere

– copie certificat de casatorie ( unde este cazul )

– copie BI/CI

– adev. medicala – cu mentiunea APT pentru cursul de patiser

– cerere care se completeaza la inscriere

– contract de formare profesionala care se completeaza la inscriere

Evaluarea finala si certificarea :

Cursul este recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si este autorizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA), la finalizarea lui acordandu-se un certificat de absolvire avizat de CNFPA. Programul de formare profesionala se finalizeaza cu un examen de absolvire organizat in conformitate cu Ordinul nr. 501/5.253/2003 al Ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si al Ministrului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru aprobarea Metodologiei certificarii formarii profesionale a adultilor.

No Comment

2

Post A Comment